Anno - Kalmár Kft.
A társaság bemutatása

Kalmár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 1996-ban alakult és hosszú tevékeny építőipari pálya után a válság mélyülése okán szűnt meg, átadva helyét az „ifjú” Kalmár Trendház Kft.-nek. Az új társaság ugyan azon a magas színvonalon, és a már jól megszokott nagy szakértelemmel bíró alvállalkozói csapattal folytatja a „Kalmár” névhez hűen a kaposvári emberek igényeinek megfelelő társasházak építését.


Kalmár Kft. munkáiról:

1997-ben készült el a Kaposvár, Zárda u. 3. sz. alatti társasház, valamint 1998 első negyedévében a Kaposvár, Kontrássy u. 1. sz. alatti társasház. 2000-ben fejeztük be Kaposvár, Petőfi u. 5. és Kaposvár, Fő u. 53. szám alatti lakó- és üzletházakat. A Zárda u. 3. sz. alatti épület kivételével mindegyik épület liftes, mélygarázsos kivitelben készült.

Kaposvár, Irányi D. u. 10. sz. alatti épületünk 2001 novemberében készült el, mely szintén liftes, mélygarázzsal ellátott lakóház. Fehér szilikát vakolata, fekete kovácsoltvas folyosókorlátjai, és zöld Zsolnay kerámia oszlopai és homlokzat elemei miatt a város legelegánsabb épületeként emlegetik Kaposvár lakói. Az épület méltán érdemelte ki Kaposvár város vezetőinek elismerését is.

2002. tavaszán indult egy újabb építkezésünk Kaposvár, Bajcsy Zs. u. és Zárda u. sarkán, mely 2003 –ban készült el. Ez szintén liftes, mélygarázzsal ellátott lakóház. Sárga szilikát vakolatával és modern homlokzatával magára vonja a járókelők figyelmét. Az épület tetőterében egy 200 m2-es exkluzív lakás található 40 m2-es terasszal. Ez az épület ad otthont a város egyik legelegánsabb éttermének is.

Társaságunk résztulajdonosként végezte a Budapest, Lehel u. 4. szám alatt épülő Lehel-ház teljes lebonyolítását. Ennek átadására 2003. II. negyedévében került sor. A Lehel-ház cégünknek egy újabb kihívás volt. Bízunk abban, hogy munkánkkal a fővárosban is sikerült elismerést szerezni.

2002 novemberében kezdtük el Kaposvár, Irányi D. u. 5. szám alatti társas lakóház építését. Ennek átadása 2004. áprilisában volt. Ezen az ingatlanon létesült Kaposvár első kétszintes mélygarázsa összesen 94 beálló hellyel.

2005 tavaszán belevágtunk egy nagy kihívásba. Felépítettünk Balatonlellén, az Orgona utcában egy 14 lakásos mediterrán hangulatú társasházat bízva abban, hogy a balatoni turizmus ismét fellendül. Számításaink minket igazoltak, az ország különböző pontjairól érkeztek a vásárlók.

Ugyanebben az évben fogtunk hozzá a Kaposvár, Berzsenyi D. u. 32. szám alatt egy stílusában első ránézésre szokatlan, de fiatalos társasháznak. A város lakói eleinte idegenkedtek a színes homlokzattól, de most, hogy elkészült a társasház egyre több elismerést kapunk a merész színválasztás miatt.

Aki gyakran sétál Kaposvár belvárosában, bizonyára észrevette, hogy a Zárda utcában egy régi műemlék épület a jellegzetességeit megőrizve új arculatot kapott. A Kaposvár, Zárda u. 8. szám alatt egy új, stílusában az utca képébe illeszkedő exkluzív megjelenésű két tömbből (utcai és udvari) álló liftes társasházat építettünk, mely méltó örököse lett a korábbi műemlékké nyilvánított épületnek.

A Kalmár Kft. a Zárda utcai társasház befejezésével párhuzamosan nekilátott a Kaposvár, Irányi D. u. 1. szám alatti 9 lakásos társasház építési munkálatainak. Az ingatlanban minden lakást sikerült értékesíteni, többségük már az építkezés megkezdése előtt foglalt volt, ezzel is megerősítve bennünk azt tényt, hogy ez idáig jó munkát végeztünk és a Kalmár név mára már egyet jelent a minőséggel és megbízhatósággal.

Kaposvár, Zárda u. 3.

Tervező: Varga Ákos
9 lakás, 4 üzlet  
Hasznos alapterület: 1040 m2
Átadás éve: 1997
A Kalmár Kft. által épített első társasház.Kaposvár, Kontrássy u. 1.

Tervező: Baka Jánosné
9 lakás, 2 iroda, 1 fogorvosi rendelő,  5 üzlet, 17 gépkocsi beálló hely  Hasznos alapterület: 1700 m2
Átadás éve: 1998


Kaposvár első mélygarázsos lakóépülete.Kaposvár, Petőfi u. 5.

Tervező: Váradi Tibor
15 lakás, 4 üzlet
Hasznos alapterület:  1500 m2
Átadás éve: 2000


A városlakók által az „órás ház” nevet kapó társasházunk.
Kaposvár, Fő u. 53.

Tervező: Kárpáti Kálmán
8 lakás, 4 üzlet, 8 gépkocsi beálló hely
Hasznos alapterület: 900 m2
Átadás éve: 2000
A kicsit keletiesebb hangulatot teremtő hagymakupolás társasház.


Kaposvár, Irányi D. u. 10.

Tervező: Borbás Gábor
21 lakás, 4 üzlet, 1 iroda, 26 gépkocsi beálló hely
Hasznos alapterület: 2300 m2
Átadás éve: 2001
Fehér szilikát vakolata, fekete kovácsoltvas folyosókorlátjai, és zöld Zsolnay kerámia oszlopai és homlokzat elemei miatt a város egyik legelegánsabb épületeként emlegetik Kaposvár lakói.
Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 2.

Tervező: Borbás Gábor
24 lakás, 9 üzlet
Hasznos alapterület:3460 m2
Átadás éve: 2003

 

Sárga szilikát vakolatával és modern homlokzatával magára vonja a járókelők figyelmét. Ez az épület ad otthont a város egyik legelegánsabb éttermének is.

Seffer-Renner Magánklinika
Kaposvár, Szent Imre u. 7.

Tervező: Ripszám János
650 m2-es egészségügyi intézmény
Átadás éve: 2003Ugyan sokan nem tudják, de ez az épület is a kezünk munkáját dicséri.

Budapest, Lehel u. 4.

Tervező: Borbás Gábor
77 lakás, 5 üzlet, 1 iroda, 104 gépkocsi beálló hely
Hasznos alapterület: 6370 m2
Átadás éve: 2003
Vidéki vállalkozóként Budapesten is jelesre vizsgáztunk.


Kaposvár, Irányi D. u. 5.

Tervező: Borbás Gábor
47 lakás, 8 üzlet
Hasznos alapterület: 5460 m2
Átadás éve: 2004Szürke szilikátvakolatával, kovácsoltvas korlátaival, modern formájával tovább emeltük az Irányi D. utca színvonalát.

Balatonlelle, Orgona u. 2.

Tervező: Kovács Gyula (Arker’s Építészeti és Ker. Kft.)
14 lakás
Hasznos alapterület: 713 m2
Átadás éve: 2005
A társasház mediterrán stílusú apartmanjai lakásnak is kiválóan alkalmassá váltak.Kaposvár, Berzsenyi D. u. 32.

Tervező: Váradi Tibor
25 lakás, 4 üzlet, 10 garázs
Hasznos alapterület: 1610 m2
Átadás éve: 2006
A Berzsenyi D. u. 32. szám alatti társasház modern „fiatalos” stílusban épült. Formájával és színösszeállításával vidám hangulatot kölcsönöz az utcának.

Kaposvár, Zárda. u. 8.

Tervező: Borbás Gábor
23 lakás, 1 üzlet, 2 rendelő, 28 garázs
Hasznos alapterület: 1954 m2
Átadás éve: 2006

Kaposváron, a Zárda u. 8. szám alatt épült társasház műemlék homlokzatával felidézi a régmúlt idők utcaképét.

Kaposvár, Irányi D. u. 1.

Tervező: Borbás Gábor
9 lakás, 1 iroda, 3 üzlet, 1 rendelő, 15 garázs
Hasznos alapterület: 1136 m2
Átadás éve: 2007
Szakítottunk az utca eddigi színvilágával és egy merész megoldással, eddig nem használt színekkel és formavilággal loptuk be magunkat a lakók szívébe.